Vad är Familjekompis?

Familjekompis vill skapa förutsättningar för nysvenska familjer och etablerade svenska familjer att lära känna varandra. Allt görs på ett enkelt sätt som passar er och på lika villkor. Vi vill på detta sätt bidra till meningsfulla relationer samt öka förståelsen för varandra. Vår målsättning är att alla ska kunna vara med, det kräver inga förkunskaper utan det enda vi önskar är att du är öppen för att testa att lära känna en ny familj samtidigt som du bidrar till ett varmare Sverige. Alla typer av familjekonstellationer är välkomna att anmäla sig.

Det är viktigt att poängtera att ingen är fadder åt någon annan – familjerna träffas på lika villkor och lär känna varandra.

Idag finns Familjekompis i Arboga, Arvika, Degerfors, Hällefors, Hallsberg, Karlskoga, Karlstad, Katrineholm, Kristinehamn, Kumla, Lekeberg, Lindesberg, Nora, Nyköping, Örebro, Säffle, Västmanland, Växjö

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Hur fungerar det?

När ni anmält er kommer vi att hitta en familj som vi tror kommer passa bra ihop med er. Därefter kommer vi kontakta er och bjuda in till en första träff som Bilda organiserar och bjuder på.

Första träffen

En projektledare för Familjekompis kommer ta emot er och finnas som stöd under hela träffen. Ni kommer att bjudas på god mat, gemenskap, fika samt möjlighet till lek och aktiviteter för barnen. Tanken med denna träff är att låta dig och din familj lära känna den familj ni matchats med lite bättre.

Under träffen får ni även möjlighet att byta kontaktuppgifter med varandra då vår förhoppning är att ni ska ses ytterligare två gånger. Ni kan med fördel redan här bestämma hur nästa träff ska se ut och om ni vill ta del av något av Bildas gratiserbjudanden.

Träffas Digitalt

När vi inte ses i det verkliga livet kan ett alternativ vara att ses via ett videosamtal. Ni blir matchade med en familj med barn i samma ålder och ses digitalt. Vi erbjuder samtalsfrågor och tips så ert digitala möte blir så bra som möjligt. Samla familjen för en fika, sätt upp en dator, telefon eller platta och klicka in er på länken. Vi tänker att ni ses 15-30 minuter vid ett första möte. Vill ni kan ni sedan ses igen.

Kommande träffar

Ni som väljer att ses igen efter första träffen kan hitta på egna aktiviteter. Förslag på egna aktiviteter kan vara gemensamma utflykter, en fika på stan, träffas i en lekpark, middag hemma hos varandra och dylikt. Vilken typ av aktivitet man genomför är helt upp till er som träffas!

Vid frågor, Kontakta :

Daniel Sanell
Webb & Medlemsansvarig
070-380 02 12
daniel.sanell@mockelnforeningarna.net

Senast uppdaterad: 24 januari, 2020