Snart är det dags för Kulturkalaset på Bofors stationsområde!

Lördagen den 25 maj klockan 11:00-16:30 är det dags för Kulturkalaset på Bofors stationsområde. Det kommer att bli en kulturdag med massor av spännande kulturinslag. Musik, guidningar, utställningar och möjlighet för både barn och vuxna att prova på att skapa egna konstverk. Kulturkalaset är ett, som vi kallar det, Kulturknytkalas, d.v.s. vi är flera som står för programmen och tillsammans skapar vi Kulturkalaset.

Du kommer att kunna gå en konstvandring, en guidning av Gråbo museum eller Bofors stationsområde. Marie Johansson Gadde, Annika Ek och andra konstnärer på området håller sina ateljéer öppna och visar upp sin konst. Konstlinjen på Karlskoga folkhögskola presenterar en utställning i KonstCafé Korpen och på Bofors station. Karlskoga folkhögskolas internationella inriktning tillsammans med Gambiagruppen i Karlskoga visar bilder och berättar om Gambia och om sin resa dit. Karlskoga bibliotek gästar Kulturkalaset med Bubblan – en berättarhusvagn för barn.

Karlskoga folkhögskola och flera studieförbund bjuder på musik och utställningar. Du kommer att kunna lyssna till trubaduren Anderz Carlson som sjunger Cornelis, trubaduren Jonas Ljungkvist, bandet Dusty women och simultankapaciteten, elever från Musik- och ljuddesign och dragspelaren Joakim Brink.

Du kan även köpa korv eller fika om ni blir hungriga under dagen.

Väl mött!

Läs mer på Kulturkalasets Hemsida.