Vinnare av årets eldsjäl 2019!

Daniel Lindqvist
-Karlskoga Bats

Motivering:

Vinnaren har ett otroligt engagemang i Karlskoga Bats ungdomsverksamhet, är en fantastisk ledare och coach som lägger åtskilliga timmar varje vecka på att utveckla barn och ungdomar, inte bara inom sin sport utan även som individer. Vinnaren har förmågan att plocka fram det bästa hos barnen och ungdomarna, får dem att känna sig sedda, duktiga och får dem att utmana sig utifrån sin egen nivå.  Dessutom skapar vinnaren en trygg miljö där alla är välkomna att spela, delta i läger, cupspel och matcher oberoende av träningsinsats, ålder eller talang. Många har verkligen hittat sin väg till en aktiv fritid får på så vis minnen för livet.  Karlskoga behöver fler som dig Daniel!


Finalister

Daniel Lindqvist
-Karlskoga Bats

Kevin Nilsson
-Karlskoga Wolves

Åsa Karlström
-Fonden “i kärlekens tecken”


Ann-Sofie Alanen

Karlskoga Hästmässa

Nominering:
Anso, som hon kallas, är verkligen en eldsjäl, som brinner för att visa allmänheten hur alla som jobbar med hästar av olika slag, stora som små, med sina ägare, ung som gammal, kan utföra sina användningsområden i alla grenar.
Hon jobbar nästan dygnet runt, men har alltid humor och humöret på topp 👍 Riktigt hedrad över att få lära känna henne som person. 😊

Nominerad av: Britt-Marie Johansson

Nominering:
Ann-Sofie och hennes team i föreningen Karlskoga Hästmässa gör ett jättejobb för att få saker att hända i Karlskoga. De är verkliga eldsjälar allihop men Ann-Sofie är den som har hand om ledarskapet. Och Hästmässan jobbar för att alla ska integreras.

Nominerad av: Barbro Höög

Nominering:
Ann-Sofie är en otroligt driven person, hon gör alltid det där lilla extra för andra och hon ger så otroligt mycke energi till alla runt omkring sig. Hennes driv motiverar oss andra i arbetsgruppen. Hon lägger ner hela sin själ i projektet kring Karlskoga Hästmässa för att det ska finnas något för alla som besöker mässan, att det ska gynna lokala företag att kunna visa upp sig och visa att hästsporten finns där för alla!
Annso är verkligen en eldsjäl som förtjänar att uppmärksammas!

Nominerad av: Caroline Pont

Nominering:
Ann-Sofie sprider en härlig energi runt sig och får alla att jobba lite extra med ett leende på läpparna. En idé spruta som är mycket noga med att det skall vara för alla. Har en stor ambition att förmedla hästens värde till alla, och sprida kunskap om hästsporten. Hon behövs i vår värld & är värd denna utmärkelse.

Nominerad av: Mimmi

Nominering:
Alltid positiv och alltid full med energi roddar hon heltidsjobb, familj och Karlskoga Hästmässa. Hon skulle snabbare och på egen hand lösa många av de uppgifter vi andra i föreningen tragglar med men ger oss kreativt utrymme och pepp så att vi växer och känner gemenskap. Därför nominerar jag ”Anso” till årets eldsjäl.

Nominerad av: Anonym


Ann-Catrin Örtquist Wulf

Ordförande Degerfors IF Ungdom

Nominering:
Jag vill nominera Ann-Catrin Örtquist Wulf Ordförande i Degerfors IF Ungdom till Årets Eldsjäl.
För sitt brinnande intresse att ge ungdomar möjlighet att spela fotboll.

Nominerad av: Ulrika Nielsen


Anna-Lena Vestervall

Degerfors Gymnastik Förening

Nominering:
Hon har under flera decennier varit aktiv i vår förening, som Ordförande och Ledare både för barn och vuxna.

Hon har en glädje och kärlek till gymnastik och rörelse. Hennes entusiasm och energi gör att hon alltid har varit en av våra absolut bästa och populäraste ledare. Hon har ett driv och en önskan om att utveckla föreningen framåt. Vi har under åren varit med som medarrangörer till många olika event i Degerfors och inget av det hade hänt utan Anna-Lena.  Hon ger aldrig upp och tycker att detta med rörelse och gemenskap och glädje hör ihop.  Inget är omöjligt, alla ska få vara med och hinder är till för att lösas. Hon har alltid värnat om våra barn och ungdomar i kommunen genom hennes jobb under alla år i Degerfors kommun. Hon gör det lilla extra för att alla ska känna sig sedda och viktiga. Jag vet med säkerhet att många i kommunen har under åren som hon jobbat fått mycket hjälp och stöd. Inget som är en självklarhet att ge men det är det för Anna-Lena.

Hon och vi jobbar för att sätta gymnastiken och rörelse på kartan i Degerfors och visa att det finns andra sätt att röra på sig än att bara spela fotboll.

Hon ser till att vi alltid utvecklas framåt och att vi ger alla chansen att vara med. Hela vår verksamhet bygger på att det ska finnas något som passar alla. Vi har idag medlemmar som är mellan 3 år upp till drygt 80 år inte många föreningar som slår det. Vi tror också på att hålla nere kostnaderna för att alla ska kunna delta, det ska inte hänga på ekonomisk status om du kan delta eller inte. Vi är en liten förening med få ledare men alla har stannat i vår förening väldigt länge och mycket av hemligheten är Anna-Lena. Vi trivs, vi är som en familj. Vi gör det som vi är bra på och vi hjälper varandra att få vår verksamhet att växa och bli starkare. Utan Anna-Lena i spetsen skulle det aldrig gå.

Finns ingen som är mer än Eldsjäl än Anna-Lena Vestervall både professionellt och privat.

Nominerad av: Degerfors Gymnastik Förening Genom Linda Nyqvist


Anneli Lyckeborn

Vårat Gäng

Nominering:
Vårat Gäng är en förening för ungdomar med funktionsvariationer. Föreningen startade på dåvarande Boforsgården 1965, och har idag ett 80-tal medlemmar.
Under drygt 40 år, 42 för att vara exakt, har Anneli Lyckeborn varje onsdagskväll under vår- och höstterminerna arrangerat träffar för föreningens medlemmar som har olika slag av funktionsvariationer. Hon har planerat och förberett träffarna, handlat, bokat lokal och gäster, med gott stöd av en grupp lojala medhjälpare genomfört träffarna och avslutat kvällarna med städning och iordningställande av lokalen.
Träffarna är mycket uppskattade av ungdomarna, oavsett om det är besök hos andra föreningar eller dans och fika hemma i lokalen.
Genom sina enträgna och självuppoffrande insatser under drygt fyra decennier lever Anneli Lyckeborn gott och väl upp till alla de stipulerade kraven.
En eldsjäl i ordets rätta och allra finaste bemärkelse!

Nominerad av: Anonym


Britta Fredman

Rävåskyrkan, Karlskoga

Nominering:
Britta är en eldsjäl som tillsammans med ledarkamrater, driver scout i Rävåskyrkan. Med STORT engagemang, vecka efter vecka gör hon det möjligt för barn att få uppleva, gemenskap, friluftsliv och bibelkunskap i kyrkan.

Nominerad av: Eva Adolfsson


Daniel Lindqvist

Karlskoga Bats

Nominering:
För Daniels otroliga engagemang i Karlskoga Bats ungdomsverksamhet. Detta som till stor del bygger grunden för Karlskoga Bats framgångar i junior och senior. Daniel bidrar och skapar en trygg miljö som alla är välkomna i, alla får delta och spela! Alla får samma rätt till deltagande i läger, cup spel och matcher oberoende av tränings insats och ålder eller talang.

Nominerad av: Joacim Hovland

Nominering:

Daniel är en fantastisk ledare och coach och lägger åtskilliga timmar varje vecka på att utveckla barn/ungdomar, då både inom sporten men också som personer och individer. Daniel har förmågan att plocka fram det bästa hos barnen/ungdomarna, får dem att känna sig sedda, duktiga och får dem att utmana sig utifrån deras egen nivå. Här är alla lika välkomna och många har verkligen hittat sin väg till en aktiv fritid tack vare Daniel. Dessutom har han ett enormt driv att ordna den ena resan efter den andra för klubben och ger på så vis alla dessa ungdomar minnen för livet! Vi behöver fler som Daniel i Karlskogas barn – och ungdomsverksamhet.

Nominerad av: Josefin Cannehag


Emil Lundkvist

Karlskoga Folkhögskola / Tidigare Möckelnföreningarna

Nominering:
Utan Emil hade inte Möckelnföreningarna existerat.

Nominerad av: Lena Söderberg

Nominering:
Unik ledarförmåga, entreprenör utöver de flesta, enastående förmåga att se utanför boxen, lösningsorienterat. Kort sagt en unik eldsjäl!

Nominerad av: Olle Söderberg


Ingrid Norudde

Karlskoga naturskyddsförening

Nominering:
Ingrid är eldsjälen bakom den fina Fjärils- och humleträdgården vid Sågholmen. Hon ser till att anläggningen sköts, vattnas och utvecklas år efter år. Alla har tillgång, och är välkomna, till platsen för att ta del av livet där. Sågholmen har blivit en uteplats för väldigt många, vilket gästboken mångsidigt vittnar om. Skötseln av parken, ledd av Ingrid, är ett gemensamhetsprojekt för naturintresserade Karlskogabo oavsett ålder, kön eller etnicitet.

Nominerad av: Eva Sahlberg Blom

Nominering:
Jag vill nominera Ingrid för hennes brinnande engagemang för naturen och även för hennes kamp i klimatfrågan.
Vill särskilt framhålla arbetet vid Sågholmen, humle-och fjärilsträdgården där hon lägger ner så mycket arbete. En oas för alla och envar som vill njuta av blommor och mångfalden av insekter.

Nominerad av: Kerstin Birkenflo Lilja


Jenny Thermell

Arena reklam

Nominering:
En människa med stort och gott hjärta, som både privat och professionellt arbetat för en bättre värld. Har bl a varit/är aktiv i arbetet mot förlossningens stängning genom att bistå med tryck och design, har tidigare ordnat auktioner för välgörande ändamål etc etc.  Väl värd en vinst!

Nominerad av: Anonym


Kevin Nilsson

Karlskoga Wolves

Nominering:
Jag vill nominera en person till Året Eldsjäl. Han började spela Amerikansk Fotboll när han gick på Gymnasiet. Då i Örebro Black Nights. För det fanns inte lag i Amerikansk Fotboll i hans åldersgrupp hemma i Karlskoga. Han tog oftast bussen till träningar i Örebro flera gånger i veckan. Numera spelar han i Seniorlaget i Karlskoga Wolves. Han är en väldigt omtyckt spelare. Denna säsong 2019 tog han även ansvaret som Huvudtränare i U17. Han är mycket omtyckt av såväl spelare och föräldrar. Hans engagemang är något utöver det vanliga. Alltid glad och med ett leende på läpparna. Han har besökt Fritidsgårdar för att sprida information om Amerikans Fotboll. Hans sätt att ta emot nya fotbollsspelare till laget. Alla är välkomna och han lägger tid på alla spelare. Dessutom hjälper han till i U15. Även på Nybörjarträning har han vart med o hjälp till. Denna Eldsjäl är något utöver det vanliga. Det är så roligt att en av hans spelare i Karlskoga Wolves U17 nu i feb skriver på för College Fotboll i USA.
Jag nominerar Kevin Nilsson till Årets Eldsjäl

Nominerad av: Ulrika Nielsen


Lars Berggren

Karlskoga Innebandy

Nominering:
Lars förtjänar detta pris då han lägger ner allt i Karlskoga innebandy. Lars jobbar fulltid på en resturang kedja men han jobbar även 100%procent hos Karlskoga innebandy fast utan betalt eller någon slangs ersättning. Han gör allt från att handla in bollar till att hålla i styrelse möten då han även är ordförande.
Lars förtjänar verkligen lite uppvaktning för det jobb han gör och gjort sen han börja i denna klubb för väldigt väldigt många år sedan.

Nominerad av: Marcus Lindqvist


Maarit Korhonen

Bofors gymnastikförening

Nominering:
Maarit har varit aktiv i föreningen under en mycket lång tid, och har sitt fokus på våra yngre medlemmar. Maarit är den som ställer upp i alla lägen och ser till att verksamheten i barngrupperna funkar. Hon gör även det där lilla extra för att våra ledare ska känna sig trygga och utvecklas i sitt ledarskap. Detta är en eldsjäl av rang som gjort och gör mycket arbete både i barngrupper, styrelsen och som ansvarig för vår barn och ungdomskommitté

Nominerad av: Cecilia Heikkinen


Magnus Jibbefors

Immetorp BK

Nominering:
Magnus som tränar Immetorps P10-11  är en person som verkligen värnar om alla likas värde och kamratskap i laget, en tränare som får alla barnen att känna sig delaktiga och får vara med på plan och spela. Inte rädd för att ta tag i konflikter, en riktig lagbyggare som inspirerar och motiverar!

Nominerad av: Aron och Lollo Berge


Mayra Vidal

Equine By Vidal Photography

Nominering:
Mayra är driven och så hjälpsamt när hon ute och jobbar. Hon försöker jämt förbättra hästsporten och med hennes proffsiga sätt att jobba med kundernas hästar så uppskattas det av hästarnas ägare & deras skötare.

När Mayra är ute och jobbar så är det till en föredel att hon är diplomerad hästskötare då hon kan ansvara för hästarna medan ryttarna och modellerna förbereder sig innanför fotografering. Mayra är en professionell fotograf som är uppskattad av hennes sätt att förgylla och fånga hästarnas bästa sida och deras personligheter. Vi är så tacksamma över att ha Mayra som häst fotograf i hästsporten.

Nominerad av: Anonym


Olle Söderberg

Teater Nolby

Nominering:
Olle har med stor entusiasm, hårt arbete och ett stort mått altruism byggt upp Teater Nolby till glädje för såväl Karlskoga befolkning som utsocknes.

Nominerad av: Lena Söderberg


Peter Carell

Karlskoga Konsertförening

Nominering:
Inspiratör inom Karlskoga musikliv. Har även inspirerat sina döttrar till stordåd inom musiklivet, t.ex Linnea som turnerar världen runt som ljudtekniker/allt i allo åt The Real Group.

Nominerad av: Johnny Svensson


Peter Krantz

Lyset

Nominering:
Peter har under många år producerat teaterpjäser som varit till glädje för Karlskoga borna. Han har en otrolig förmåga att engagera personer, även de som som normalt jobbar med teater. Alla som vill får vara med! Han engagerar sig även i frågor som ”förintelse”och jämställdhet. Hans engagemang smittar av sig till andra!

Nominerad av: Peter Sundh


Pialill Ring

Motorsportveckan

Nominering:
Eldsjäl! ❤️

Nominerad av: Anonym


Rolf Larsson

Karlskogacyklisterna

Nominering:
Min pappa som alltid motiverat mig till träning i min uppväxt, har nu även tagit sig an min son och hans vänner genom att varje måndag vara ledare i Karlskogacyklisternas barngrupp. Han motiverar barnen på ett sätt så de tycker det är roligt med träning, involverar alla och ser till varje individ och dens personliga utveckling. Han har nyligen gått en kurs i ledarskap för att än mer stärka de mjuka värdena i hur man leder barn i träning.
Pappa engagerar sig alltid helhjärtat i det han gör, och vill alltid visa och bjuda in människor i sin närhet till den gemenskap och hälsonytta träningen för med sig. Jag vill tro att den träningsglädje han sprider till barnen ska följa dem livet ut!

Nominerad av: Anonym


Rozita Åkerstedt

Kör de Lux

Nominering:
Hon engagerar och stimulerar deltagarna i Kördelux, som i sin tur
sprider glädje till publiken under körens framträdanden. En otrolig ELDSJÄL.

Nominerad av: Anonym

Nominering:
Denna kärleksfulla och engagrerade människa är värd denna nominering för de arbete hon gör för kulturverksamheten inom daglig verksamhet inom Karlskoga Kommun, glädjen och kärleken sprider sig över hela vår kommun.

Nominerad av: Anonym

Nominering:
Rozita är värd denna nominering för allt hon gör för Kör de Lux som sedan sprider glädje och kärlek över hela vår kommun.

Nominerad av: Anonym


Siv Eriksson

Degerfors- Karlskoga RFS

Nominering:
Siv är ordförande i Degerfors Karlskoga RFS. Hon är en god man åt flera huvudmän. Hon hjälper- utbildar godamän. Hon är alltid glad – tillmötegående från handikapp och smärta.

Nominerad av: Anonym


Stefan Karlsson

Karlskoga sportklubb

Nominering:
Stefan jobbar dagligen för att barn och unga ska få spela fotboll, oavsett var i Karlskoga man bor eller i vilken förening. Stefan gör en stor insats för att inkludera alla och för att så många som möjligt ska vara aktiva så länge som möjligt.

Nominerad av: Anonym


Ulrika Lundgren

Nobelmuseets vänner

Nominering:
För ett engagerat och entusiastiskt arbete för utvecklingen av Alfred Nobels Björkborn.

Nominerad av: Boris Holm


Åsa Karlström

Fonden ”i kärlekens tecken”

Nominering:
I flera år har jag stått bredvid och sett Åsa göra gott för folk runt om henne.. Hon brinner verkligen för att hjälpa andra runt om henne.. Inte bara för de äldre på sitt jobb, utan verkligen alla.. Hon kan genom sin fond hjälpa barn till en bättre vardag. Hon ordnar resor både till jul och till sommar. Plockar ihop julkassar varje år till utsatta familjer. Den glädjen hon utstrålar när hon kan få hjälpa ett barn med tex en julgran och en julklapp är svår att beskriva men också den sorgen över att inte kunna hjälpa fler. Hon jobbar så hårt för att kunna hjälpa fler i sin omgivning och hon inspirerar många fler att hjälpa henne eller starta egna initiativ för att se och hjälpa andra.. Åsa är verkligen värd att nomineras som eldsjäl. Jag hoppas ni väljer henne och jag vet att hon kommer göra fler underverk..

Nominerad av: Susanne Andersson

Nominering:
Hela Sverige kan jag garantera följer detta k Sverige är Åsa=vardagshjälte nu hoppas jag hennes egen kommun inser hennes storheter

Nominerad av: Anonym

Nominering:
Från att ge uteliggare all sin tid från 17 års ålder till att starta fonden i kärlekens tecken 30 år har hon givit allt till de svaga en eldsjäl för mig så finns ingen annan än Åsa tom nominerad i Sverige som eldsjäl tysenrsös följer hennes arbete allt från Zlatan till andra världsstjärnor med i Karlskoga får hon inget gehör tusentals barn har hon hjälpt i Karlskoga och Degerfors må denna gala göra det som  1000 tals av hennes följare Sverige ser som självklart Åsa är värd detta pris 10 ggr lm

Nominerad av: Anonym

Nominering:
Såg att Åsa var nominerad, Vinner inte hon eldsjäl i Karlskoga vet jag att tusentals blir besvikna om man säger eldsjäl så är Åsa det som Sveriges o Karlskoga förknippar henne med hon har aldrig fått kred för de 1000 tals barnfamiljer hon hjälper jag vet många säger hon blir aldrig profet i sin egen stad men nu hoppas jag Karlskoga visar henne respekt efter 30 års arbete

Nominerad av: Kerstin Åkesson

Nominering:
Vad jag har sett bland de som är nominerade så är Åsa den ende som är en eldsjäl utan kommunala bidrag. Hon bedriver sin fond genom sponsorer och svenska folket. Hon har satt Karlskoga på svenska kartan genom sitt arbete i fonden för de människor som lever i utsatta situationer. Hon har fått världsstjärnor att bidra till sitt arbete. Hon har även blivit nominerad till svenska hjältar galan på TV4. Det vore en skam för Karlskoga om inte Åsa vinner. Jag har följt Åsa under flera år och vet vilket jobb hon har lagt ner för de som är utsatta, främst ekonomiskt. Och det är många med mig so hoppas på Åsa i hela landet.

Nominerad av: Carina Carlbom

Nominering:
Åsa Karlström vilket jobb hon gör svik inte tusentals i Sverige hon är Karlskoga

Nominerad av: Anonym

Nominering:
Åsa bääääst

Nominerad av: Anonym

Nominering:
För allt hon gör för de svaga

Nominerad av: Anonym

Nominering:
Åsa lägger ner HELA sin själ att hjälpa andra. Dag som natt finns alla de som behöver hennes hjälp i hennes tankar och hjärta

Nominerad av: Anonym

Nominering:
Ser att Åsa redan är nominerad men jag minns en gång när jag såg henne på stan dela ut vantar och sittunderlägg till hemlösa Även följt henne och hennes barnfond. Eldsjäl är för mig hennes jobb.

Nominerad av: Anonym

Nominering:
Åsa har genom eget hårt arbete under 20 år hjälp de som är hårdast drabbade ekonomiskt i Karlskoga. Fokus för hennes fond är barnfamiljer, som fått semester resor, matkassar, kläder, glasögon, blöjor barnsängar , leksaker till kvinnohuset mm. Listan är lång på önskemål som oftast kommer i brev till Åsa. Jag har haft förmånen att följa Åsas arbete och varit delaktig i hennes arbete för de som har det svårt ekonomiskt, då vi från från vårat företag även stödjer fonden ekonomiskt. Jag hoppas Åsa fortsätter med detta fantastiska arbete för familjer, pensionärer de som finns på hela människan och alla som behöver en slant från fonden. Vi kommer att fortsätta stötta Åsa och Karlskoga kommun ska vara så tacksamma att denna eldsjäl finns, det är många 100 tals människor som berörs av fonden I kärlekens tecken❤️

Nominerad av: Marie Johannesson


 

Senast uppdaterad: 10 december, 2019